CAMERA DE TERMOVIZIUNE arata zona unde are loc un transfer termic pronunţat

Camera de termoviziune reprezintă o tehnologie ultramodernă ce permite detectarea cu maximă precizie a zonelor de pe o structură unde are loc un transfer termic pronunţat.
Acest instrument este deosebit de util mai ales în domeniul tâmplăriei termoizolante, având capacitatea de a identifica locurile în care conexiunea dintre sisteme nu s-a realizat în mod corespunzător.
Practic produsul este util atât companiilor specializate în montaj, pentru a remedia eventualele defecţiuni, cât şi utilizatorilor finali în vederea recepţiei în bune condiţii a lucrării.
Principiul pe baza căruia funcţionează aparatul este simplu şi se bazează pe faptul că energia temică (în speţă, căldura) se caracterizează printr-un spectru particular cu mai multe lungimi de undă.
Datorită asocierii dintre radiaţia infraroşie şi cea termică, prima dintre acestea poate fi folosită pentru a determina de la distanţă temperatura obiectelor, atunci când se cunoaşte emisivitatea lor. Procesul respectiv se numeşte termografie şi a fost integrat în ultima perioadă în cadrul camerelor de termoviziune.

 Dovada incontestabilă a unei lucrări bine executate

Aceste produse au capacitatea de a detecta radiaţia din spectrul 0,9 μm - 14 μm şi de a produce o imagine corespunzătoare acestor lungimi de undă. În mod concret, cu cât temperatura obiectului vizat este mai mare, cu atât cantitatea de radiaţie creşte, fiind posibilă, astfel, identificarea variaţiilor de căldură de pe suprafaţa verificată.
În cazul ferestrelor, dacă, de exemplu, în zonele de conexiune cu zidăria se obţine o imagine net diferită faţă de ariile adiacente (zidărie şi geam), este sigur că în acele regiuni se manifestă punţi termice necontrolabile, cu efect negativ atât în ceea ce priveşte eficienţa energetică a lucrării, cât şi referitor la riscul de apariţie a condensului şi, implicit, mucegaiului.
Este clar, aşadar, motivul pentru care o asemenea analiză devine obligatorie la finele fiecărei lucrări - indiferent dacă este vorba despre o construcţie nouă sau o renovare, imaginea de termoviziune reprezentând singura dovadă palpabilă şi incontestabilă a faptului că etanşarea produsului s-a realizat în mod corespunzător.
Firmele specializate în montaj ar trebui să aibă în dotarea standard astfel de aparate, cu atât mai mult cu cât nu presupun decât o investiţie modică, iar beneficiile asigurate sunt uriaşe.

Adaugă comentariu

Email*
Codul de securitate Actualizează
Agenda Constructiior
Fereastra
Agenda Investitiilor
EURO-Constructii
EURO-Fereastra