PROTECŢIA anticorosivă este o necesitate şi nu un lux

La fel ca în cazul unei maşini, elementele care asigură motricitatea unei ferestre sunt supuse cel mai mult riscului de degradare, din cauza sarcinilor dinamice care acţionează, în timp, asupra acestora. De aceea, sistemele care se constituie într-un suport pentru mişcările respective trebuie executate din materiale rezistente, capabile să preia tensiunile menţionate anterior şi să asigure o fiabilitate cât mai bună produsului finit.
Până la urmă, feroneria este necesar să fie de înaltă calitate nu atât din motive estetice, cât din raţiuni ce ţin de siguranţă şi funcţionalitate.
Problema care se pune în mod acut este, aşadar, legată de caracteristicile aliajului de fier din care sunt executate reperele, precizia prelucării (pentru a limita cât mai mult cu putinţă forţele de frecare), la care se adaugă, după cum este normal, calitatea finisajului.

Salinitatea excesivă - un factor uriaş de risc pentru reperele pe bază de fier

Exigenţele la care trebuie să se supună sistemele de feronerie se află în strictă dependenţă cu locul de montaj. Nu este acelaşi lucru dacă un ansamblu este instalat la 1.000 m altitudine sau pe malul mării. Componenţa aerului în cele două regiuni este foarte diferită, salinitatea excesivă având, de exemplu, un efect puternic asupra anumitor produse metalice, întrucât, chimic vorbind, sărurile din atmosferă se constituie în veritabili catalizatori ai reacţiei de oxidare a fierului din structura aliajului.
În timp, aceasta duce la fragilizarea pieselor afectate şi, în mod inerent, la riscuri foarte mari pentru utilizatori. Cel mai simplu de soluţionat problema respectivă este de a opta pentru o feronerie tratată anticorosiv (prin depunere pe suprafaţa reperelor a unor straturi metalice de protecţie), chiar dacă aceste soluţii sunt mai scumpe faţă de cele uzuale.
Preţul este plătit pentru securitate şi calitate şi este indispensabil în condiţiile în care se doreşte ca produsul să-şi îndeplinească în mod corect funcţiile pentru care a fost construit.

Adaugă comentariu

Email*
Codul de securitate Actualizează
Agenda Constructiior
Fereastra
Agenda Investitiilor
EURO-Constructii
EURO-Fereastra